
Recept voor een naturel taart
- 200 g boter
- 200 g suiker
- 200 g bloem
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- evt. scheutje melk
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden, 150 graden voor een hetelucht oven.
- Klop de boter zacht met de suiker, de vanillesuiker en het zout. Voeg dan stuk voor stuk de eieren toe. Wacht met toevoegen van het volgende ei tot het ei daarvoor geheel in het mengsel is opgenomen.
- Voeg na de eieren de bloem in delen toe met de mixer in de laagste stand.
- Schep een volle lepel beslag en kijk of het er in een piek onder blijft hangen. Als het geen pieken vormt voeg dan wat melk toe. Valt het beslag van je lepel af, voeg dan wat bloem toe
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Open het eerste half uur de oven niet. Controleer of de cake gaar is door er met een houten satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar.
Maak jouw eigen website met JouwWeb